3 Nominaties voor Salon Foto Nationaal

3 Nominaties voor Salon Foto Nationaal

Liefst 65 inzendingen waren er voor  Foto Regionaal, een wedstrijd voor series van 5 foto’s die een goede samenhang vertonen of een serie vormen. De jury, bestaande uit Colette Lukassen en Peter van Tuijl, gaf vooraf een overzicht van de gehanteerde criteria. De serie heeft betekenis, heeft een consistente beeldtaal en de beelden zijn in balans met elkaar. De serie heeft een zeker relevantie en/of nieuwwaarde. Het aantal beelden en de volgorde is precies goed. De techniek is oké en ondersteunt de betekenis  van de serie. En natuurlijk speelt de WOW factor soms een rol.

In de bespreking wist de jury veel vingers op zere plekken te leggen, in zowat elke serie zat wel een verbeterpuntje, of een klein missertje dat de serie nèt buiten de top hield. Nadat alle series uitvoerig besproken waren, werden 8 series genomineerd om deel te mogen nemen aan Salon Foto Nationaal. Ook werden 5 series aangewezen als reserve, mochten een of meerdere genomineerden om een of andere reden niet deel kunnen nemen aan Salon Foto Nationaal.

Van Fotoclub Borne werden drie series genomineerd, die van Marianne Assink, Karin Koopman en Jan Hooftman. Alle drie hartelijk gefeliciteerd en veel succes bij het vervolg.

Reacties zijn gesloten.