Avond Frank Doorhof

Avond Frank Doorhof

Donderdag 23 maart 2023 presenteerde de internationaal bekende fashion en celebrity fotograaf Frank Doorhof een interactieve live shoot met model Nadine en 2 speedlights.

Voor de resultaten zie: https://frankdoorhof.com/web/2023/03/storytelling-in-borne-working-in-an-unknown-location/

Fotograaf Frank Doorhof staat bekend om zijn gebruik van kleur en sfeer in zijn foto’s. Wekelijks geeft hij workshops modelfotografie in zijn studio in Emmeloord en op unieke locaties in binnen- en buitenland. Hij werkt met studio flitsers, speedlights en LED

Bijna elke fotograaf heeft wel speedlights of systeemflitsers. Ze zijn geweldig om mee te beginnen en enorm divers. Omdat ze zo klein zijn passen ze altijd in je fototas. Met speed light modifiers wordt het nog interessanter. Frank gebruikt de producten van Rogue Expo Imaging. Hij heeft zelfs zijn eigen Frank Doorhof FlashBender, met een soft silver inlay in plaats van wit. Inbegrepen is zelfs een attachement om er een striplight van te maken. Nieuw zijn de magnetische producten die op alle compact flitsers en ronde flitsers (zoals Godox en Profoto passen) en de glasvezel paraplu’s (die je vaak gratis bij je flitsset krijgt)

Frank laat je zien hoe je spectaculaire foto’s maakt met deze kleine flitsers en enkele modifiers. Dankzij de lichtmeter is elke foto snel en juist belicht. Hij legt je live uit hoe je het model coacht en het licht opzet.  De resultaten zie je gelijk op een groot scherm. Met veel humor geeft Frank je niet alleen veel tips om beter te fotograferen maar behandelt hij ook vragen die hij regelmatig krijgt.

Deze workshop is voor elke fotograaf die met flitsers fotografeert, de nadruk ligt op de compactflitser, maar de theorie over licht geldt natuurlijk ook voor studioflitsers. Je krijgt zeker veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie Frank nog niet kent, een korte introductie.

Fotograaf en trainer Frank Doorhof geeft workshops modelfotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook wereldwijd. En op bijzondere plekken zoals kastelen, musea en urbex locaties. Hij is een veelgevraagd spreker op beurzen en evenementen zoals Photokina, PhotoshopWorld, Photodays, The Photography Show, Fotofair en Professional Imaging. Op de Photofacts.nl academie zijn inmiddels twee cursussen van hem online.

Ook is hij heel actief op sociale media. Maandelijks kun je gratis online meekijken naar de “Digital Classroom”; een liveshoot met een thema en model.

Frank is auteur van diverse bestsellers over modelfotografie zoals “Mastering the Model Shoot” (vertaald naar onder andere Chinees en Nederlands), “Fotograferen met een Kleine Flitser” en “Fotograferen in Elke Situatie”.

Frank is ambassadeur van vele merken, zoals Sony, Hensel, Calibrite, BenQ photographic Monitors, Click Props Backdrops (met een eigen signature achtergrondenlijn), Rogue Expo Imaging, IQwire tetherkabels, K&F Black Diffusion filters en veel meer. Hij is de eerste Europese KelbyONE trainer.