Presentatie Stan Kerlen

Presentatie Stan Kerlen

01jun2017

Aanvang 20:00

Plaats Kulturhüs

Er worden per jaar zo'n 6 miljard foto's gemaakt in Nederland. Hoe onderscheid je jezelf als fotograaf? Deze avond wil Stan Kerlen ons aan de hand van vele voorbeelden laten zien dat je met fotografie meer kunt dan het notoire plaatje. Het eerste deel van de avond is gericht op de meer traditionele fotografie. Na de pauze komen de creatieve mogelijkheden aan bod. De avond is geen cursus of workshop, maar een uitdaging om eens anders tegen fotografie aan te kijken. Wisselwerking met de groep en discussie zijn belangrijke elementen van deze avond.

Stan Kerlen is een eigenzinnig, autonoom fotograaf. Hij werkt op zijn eigen manier, zoekend naar het onbereikbare. Hij worstelt met de materie; het kijken, kadreren, selecteren en uiteindelijk vastleggen van de beelden zoals hij ze wil laten zien. Altijd bezig met het creatieve proces, het experiment; op zoek naar het beeld dat hem bevalt. Vooraf weet hij meestal niet hoe de uiteindelijke prent zal worden. Hij heeft een uitgebreide beeldbank met eigen foto’s van landschappen, portretten, tot structuren in stoffen en alles wat je er nog maar bij kunt bedenken. Meestal begint hij met een basisfoto uit zijn beeldbank en combineert die heel intuïtief met andere foto’s. Soms schildert hij er nog in, kleurt met krijt of maakt gebruik van de aquareltechniek. Vele fotografische, digitale en handmatige handelingen worden zo samengevoegd om te komen tot zijn fotoprenten.

Stan is lid van het OFC (Oostgelders Fotografen Collectief), al jaren mentor bij de Fotobond en in het bezit van het BMK-predicaat. Hij geeft workshops creatieve fotografie, houd lezingen en jureert regelmatig. Werk van hem is in het bezit van particulieren en het bedrijfsleven.

 

 

Geef een reactie