Fotocafé

Fotocafé

18jan2018

Aanvang 20:00

Plaats Kulturhüs

Algemene opzet van de fotocaféavonden vanaf januari:
We gaan werken volgens een vast stramien van 20.00  tot 21.00 uur bespreken foto's thema's en een presentatie van een oud en een nieuw lid, eventueel aangevuld met een filmpje over fotografie.
Na de pauze, gelegenheid voor andere zaken, bijvoorbeeld een presentatie over een programma, praten over een camera (met zijn allen weten we meer dan een) enz.

Voor donderdag 18 januari ziet het programma er dan als volgt uit: 
 - thema natuursteen
 - presentaties
 - opstarten kettingfotografie: lees verder in het ledendeel op https://www.fotoclub-borne.nl/programma-fotocafeavonden-2017-2018/
 - eventueel filmpje over fotografie

Na de pauze
-
Presentatie van Hans
-
Bespreken camera's Camera meenemen

Opdracht voor de maand januari: Natuursteen. Foto's (geoptimaliseerd voor de beamer) kunnen gemaild worden naar Egbert van Doorn, of afgedrukt op de avond getoond worden.

Presentatie Hans Wilderink en Christel Janssen: zijn er  goede alternatieven voor Photoshop en Lightroom?

Uit de groeiende keus aan alternatieven zal Hans Wilderink voor geïnteresseerden zijn bevindingen vertellen over Affinity Photo als alternatief voor Photoshop en Christel Janssen over Luminar als (toekomstig) alternatief voor Lightroom. Christel kan Luminar laten zien als stand-alone programma, als plug-in voor Lightroom en als plug-in voor Photoshop.
Het gaat er niet om iedereen te overtuigen dat hij/zij moet overstappen, maar om een discussie te starten over het gebruik van deze programma's en de gevolgen als men kiest voor het gebruik van deze programma's.
Om alvast een indruk te krijgen:

Enkele links over Luminar 2018: https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/reviews/review-luminar-2018.asp (een geschreven review)
Een YouTube filmpje van Frank Doorhof over Luminar 2018: https://www.youtube.com/watch?v=NArICdWzfLA
Een filmpje over Affinity Photo: https://www.youtube.com/watch?v=H-d0z42VRZ4&t=811s
Als bonus nog een link over Affinity (Duits gesproken): https://www.youtube.com/watch?v=JcpW08AQQps

Geef een reactie