Fotocafé

Fotocafé

21feb2019

Aanvang 20:00

Plaats Kulturhüs zaal V1

Thema: Monochroom - 1 kleur, om het even welke.
Op Wikipedia staat: Monochroom in de kunst
In de kunst wordt een werk als monochroom beschouwd als de tinten voor het menselijk oog dicht genoeg bij elkaar liggen. Zo'n werk hoeft dus niet monochroom te zijn in de fysische zin. Zo worden enkele van Claude Monets werken uit de serie House of Parliament als monochroom beschouwd, hoewel ze dat strikt genomen niet zijn. Hetzelfde geldt voor zijn Charing Cross en veel andere werken van deze schilder en vele anderen.

Goede voorbeelden zijn te zien op: https://www.deeldenatuur.nl/thema-maand-mei-monochroom/
Wees eens creatief en leef je eens geheel uit. Graag zien we zeer veel foto's tegemoet en in tegenstelling tot het artikel: zwart/wit foto's zijn wel toegestaan, maar hebben niet onze voorkeur. Uiteraard hoeven het niet perse natuurfoto's te zijn.

Deze avond zullen Harriët Ribbers en Hans Salomons hun fotografiegeschiedenis/voorkeuren presenteren.

Na de pauze: fotospreekuur voor verder uit te werken foto's , cameravragen, fotobewerkingsvragen e.d.

Alle leden die willen deelnemen aan de clubexpositie in april (en wie wil dat niet?) worden verzocht uiterlijk 21 februari per e-mail aan Geert Moes door te geven of zij van een horizontaal (160x90 cm) of een verticaal (75x125 cm) paneel gebruik willen maken, of foto's in standaardformaat (40x50 cm) willen exposeren.

De panelen dienen maandagmiddag 8 april of dinsdag 9 april vóór 17:00 uur bevestigd te worden. De jurering start om 17:00 uur.

Geef een reactie