Opening fototentoonstelling Galerie Objektief

Opening fototentoonstelling Galerie Objektief

06jan2019

Aanvang 16:00

Walstraat 33, Enschede

GEHEIME CLUB VAN 7

12 FOTO’S IN EEN KISTJE
Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met werk van de “Geheime Club van 7”. De tentoonstelling is te zien van 9 januari t/m 16 februari 2019. De opening van de tentoonstelling, die zal worden verricht door beeldend kunstenaar Ton Harmsen, zal plaatsvinden op zondag 6 januari 2019 om 16:00 uur. U bent van harte welkom.

Tegen het einde van 2016 werd duidelijk dat we iets bijzonders in huis hadden. Dat huis was De Maere in Enschede, onderkomen van MBO College voor Vormgeving, Mode & Media. Of preciezer, het onderkomen van opleiding AV-Productie Fotograaf. In het derde jaar van hun studie lieten studenten Thom Floris, Seraina Wams en Oliver Masi definitief zien dat zij het medium fotografie anders hanteerden dan de MBO-opleiding van hen verlangde. Voor fotografiedocenten Ben Loman en Tjabele Heier reden genoeg om samen met werkplaatsmeesters Onno Dirks en Roel van den Broek een geheime club in het leven te roepen. Een club van zeven gelijkgestemde personen: “Geheime Club van 7”.
 
In de maanden die volgden gaven de 7 elkaar beurtelings een thematische opdracht, die telkens aanleiding vormde tot een foto op het formaat van ieders eigen (sigaren-) kistje: de geheime bewaarplaats van een toenemend aantal foto’s. De 12 thema’s die tussen 8 december 2016 en 15 februari 2018 langskwamen waren: Tijd, Verpulverd, Opening, Fetisj, Licht, Verschrikkelijk, Ruimte, Eenzaam, Schim, Opstanding, Beste Foto en Einde. Een jaar na het beëindigen van hun geheime verbond biedt Fotogalerie Objektief de zeven fotografen gelegenheid om hun fotowerk openbaar te maken, waarbij het geheim van de GCV7 definitief wordt opengebroken.

Geef een reactie