Exposities en presentaties

Vanaf 26 mei 2018 Fotobiënnale in het centrum van Haaksbergen. Een verrassende ontdekkingstocht langs 175 foto’s op bijzondere locaties in het dorp.

Van 2 juni tot 24 augustus 2018 Expositie Foto Regionaal in Te Lintelo Haaksbergen

Te Lintelo uitnodiging 2018

16 juni 2017 – ?? 2018 Streets of the World, in World Photo Museum op Hembrugterrein Zaandam

Let op! Het Streets of the World Photo Museum heeft een korte winterpauze ingelast en is gesloten voor publiek. We blijven wel open voor zakelijke evenementen. Het Streets of the World Photo Museum gaat op vrijdag 13 april weer open voor publiek. De hele zomer zijn we ieder weekend geopend (vr-zo) van 10:00 – 18:00 uur. Vanaf woensdag 18 juli zijn we ook op woensdagen en donderdagen open.

In 2009 trok de Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs de deur achter zich dicht voor een ambitieuze reis; een tocht langs de straten van álle hoofdsteden van de wereld. Het resultaat van die reis is Streets of the World. Met zijn 195 foto’s wil Jeroen een positief beeld geven van de wereld en mensen inspireren om met andere ogen naar elkaar te kijken. Niet met verschillen, maar juist met verbondenheid als uitgangspunt. Alle 195 foto’s zijn nu te zien in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam.

Maak een avontuurlijke reis door het museum
Heel graag nodigen we jou en jouw fotoclub uit om een reis langs 195 straten van de wereld te komen maken en kennis te maken met steden in Indonesië, Ghana, Suriname, Mexico, Thailand, Luxemburg of Qatar. Prints van levensgroot formaat geven het gevoel alsof je de straten écht instapt.

Fotogenieke locatie
De foto’s vormen een mooie toegang tot thema’s als wereldoriëntatie, fotografie, sociale geografie, reizen, journalistiek en storytelling. Naast de expositie zijn ook de locatie en het pand zelf erg fotogeniek. Het geschiedenisrijke Hembrugterrein is een mysterieuze plek die ruim honderd jaar verboden terrein is geweest voor publiek. De oude monumentale opslagplaats ‘Magazijn De Dood’, waar het museum gevestigd is, is omgetoverd tot een 4000m2 tellende expositieruimte. Met haar drie verdiepingen, verschillende trappengangen en aparte ruimtes voelt een bezoek aan als een ware ontdekkingsreis.

Impressie
Klik hier voor een impressie van het museum.
En bekijk hier wat foto’s van de binnenkant pand zelf en haar rauwe uitstraling.

Speciale aanbieding voor fotoclubs*
Meld je nu aan en ontvang €3,50 korting per persoon op de entree. Betaal dus geen €10,- maar €6,50 per persoon.
*Deze aanbieding is geldig vanaf 10 personen.

Daarnaast is het mogelijk om jullie bezoek te combineren met een rondleiding van fotograaf Jeroen Swolfs. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met Tedje Schreurs via tedje@streetsoftheworld.com.

STREETS OF THE WORLD // Slaghoedje 52 – 1505 RJ Zaandam
tedje@streetsoftheworld.com
www.streetsoftheworld.com

————————————————————————————————————————–

Fotogalerie Objektief Enschede

Zie https://www.fotogalerie-objektief.nl/volgende-expositie/

Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, 7511GE Enschede, T 0534322507

Openingstijden Galerie Objektief: woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 17:00 uur. Website http://www.fotogalerie-objektief.nl/

30 augustus tot 24 september 2018 World press photo tentoonstelling in Zwolle

In het kader van “De stad vertelt” zijn er in Zwolle van maart tot eind september allerlei evenementen, tentoonstellingen en masterclasses te beleven.

Informatie en aanmeldingsformulieren op: http://worldpressphotozwolle.nl