Fotocursus op basis van beelden is gestart

Fotocursus op basis van beelden is gestart

Fotoclub Borne start binnenkort met een cursus “Fotograferen op basis van beelden”. De cursus van 5 avonden is bedoeld voor beginnende amateurfotografen die de mogelijkheden van hun camera beter willen leren kennen en beter aansprekende foto’s willen gaan maken. Er zullen veel voorbeeldfoto’s getoond en toegelicht worden. De cursus is niet bedoeld om de bediening van de camera uit te leggen.

De eerste avond kijken we naar de invloed van licht op de foto: hard licht, zacht licht, weinig licht, veel licht, contrast, kleur van het licht, combinatie van daglicht en kunstlicht. De tweede avond gaat over de keuze van de belichting: belichting meten, belichting instellen, belichting controleren, belichting sturen. De derde en vierde avond gaan over de creatieve mogelijkheden: onderwerpkeuze, compositie, afwijken van de standaardregels. Hierbij zullen we aan de hand van veel voorbeeldfoto’s bespreken wat het belang is van compositie voor een aansprekende foto. Een aantal regels binnen de fotografie zullen de revue passeren maar we laten dus ook zien waarom je daar soms bewust van af kunt wijken om meer creativiteit te bewerkstelligen. De vierde avond gaat over motivatie, bedoelingen en de verhalen van de foto’s. Ook is er aandacht voor het maken van een verhaal uit twee of meer foto’s. De vijfde avond is voor het gezamenlijk bespreken van elkaars resultaten. Er is veel gelegenheid voor eigen inbreng en het stellen van vragen. Elke avond worden er foto-opdrachten meegegeven.

De cursus wordt gehouden in het Kulturhüs Borne op de avonden: 13 en 27 februari, 13 en 20 maart en 3 april 2017, aanvang 20.00 uur. De kosten zijn € 60,- voor de gehele cursus en er is plaats voor 15 deelnemers. Voor deelname is de volgorde van aanmelding leidend, vol=vol.
Er wordt een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor deelnemers van fotoclubs uit de Afdeling Twente van de Fotobond. Voor leden van Fotoclub Borne is deelname gratis.

Aanmelden kan via het contactformulier in het menu Vereniging op deze website: http://www.fotoclub-borne.nl/neem-contact-op/

De huidige cursus is helemaal volgetekend. Bij voldoende belangstelling wordt de cursus misschien herhaald.

Reacties zijn gesloten.