Fotoforum voor online besprekingen beschikbaar

Fotoforum voor online besprekingen beschikbaar

Nu er noodgedwongen voorlopig geen bijeenkomsten van onze fotoclub zijn, heeft het bestuur gemeend een mogelijkheid tot online fotobesprekingen op te zetten (fotoforum).
Voor de te gebruiken software werden de volgende eisen opgesteld:

  • Foto’s moeten schermvullend afgebeeld kunnen worden om een goede beoordeling mogelijk te maken
  • Leden moeten de mogelijkheid hebben om bij elke foto een beoordeling te plaatsen
  • Leden moeten zelf foto’s kunnen plaatsen

Na onderzoek naar mogelijkheden om dit te realiseren, is de keus gevallen op Piwigo. Er is voor gekozen om Piwigo te installeren als een subdomein van onze website, zodat we dit geheel in eigen beheer hebben en niet afhankelijk zijn van een externe partij. Op deze manier zijn de foto’s ook niet te zien voor de buitenwereld. Nadeel is helaas dat voor het gebruik van Piwigo een extra inlognaam en wachtwoord nodig zijn.

In Piwigo zijn 2 albums aangemaakt: FOTOBESPREKING en FOTOCAFÉ.
Het album Fotobespreking is bedoeld voor kritische bespreking en beoordeling van foto’s die “af” zijn, vergelijkbaar met de besprekingen in kleine groepen.
Het album Fotocafé is bedoeld voor foto’s waar je graag commentaar op wilt hebben en advies ter verbetering, net als op de reguliere Fotocaféavonden.

In het menu “VOOR LEDEN” is een nieuw item toegevoegd met verwijzing naar het fotoforum, de gebruiksregels en de gebruiksaanwijzing voor het inloggen, plaatsen van foto’s en commentaar toevoegen.

Ieder lid van Fotoclub Borne krijgt op korte termijn een bericht met inlognaam en wachtwoord voor het fotoforum. Er is voor gekozen dezelfde inlognaam te gebruiken als voor de bestaande website. Het wachtwoord is, na inloggen, desgewenst te wijzigen. Bij gebruik van een wachtwoordmanager zijn complexe wachtwoorden geen probleem.

Het bestuur hoopt dat het forum voor de leden een stimulans is om te blijven fotograferen.

Eén gedachte over “ Fotoforum voor online besprekingen beschikbaar

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.