In Memoriam Willem van de Laar

In Memoriam Willem van de Laar

Zaterdag 14 maart 2021 is ons clublid Willem van de Laar in alle rust overleden.

Alle jaren van zijn lidmaatschap heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor de fotoclub. In het begin als lid van de Activiteiten Commissie (AC), die later overging in Activiteiten Begeleidingscommissie (ABC). Het idee daarachter was dat alle leden activiteiten konden opzetten met steun van de ABC.

De commissie organiseerde o.a. de jaarlijkse clubtentoonstelling, vanaf 2012 in Het Dijkhuis, omdat er niet voldoende ruimte meer was in de bibliotheek. Ook in 2012 startte Willem, samen met Bennie Slagers, de wisseltentoonstelling in het Kulturhus op. Acht jaar lang heeft Willem de schema’s opgesteld en vijf maal per jaar gezorgd dat er 20 foto’s “uitgelijst” en ingelijst werden.

Begin 2014 verhuisde de fotoclub naar het Kulturhus voor de clubbijeenkomsten. Natuurlijk regelde Willem de verhuizing, hij was immers de materiaalbeheerder. Voor het vervoer van de enorme, dubbele stalen kast had hij iemand  met een paardentrailer gevonden. De kast de trap op sjouwen was het zwaarste deel van de verhuizing.

Ook als fotograaf was Willem altijd bezig. Aan alle fotoweekenden vanaf 2014 en uitstapjes van de club nam hij deel. Hij had een voorkeur voor oude gebouwen en apparaten, de hoogovens in Duisburg, het Hembrugterrein bij Zaandam, het Woudagemaal in Lemmer. Hij zocht altijd naar de net wat andere gezichtspunten en details. Maar ook van natuurfotografie kon hij genieten.

Om meer kijk te krijgen op het beoordelen van foto’s nam hij deel aan de cursus “Over foto’s gesproken”, georganiseerd door de Fotobond.

Naast fotograferen en foto’s bewerken, was hij aan het experimenteren met oude camera’s en objectieven. Ook knutselde hij een opstelling om half automatisch dia’s te kunnen digitaliseren.

Fotoclub Borne gaat aan Willem een zeer enthousiast, actief en betrokken clublid missen.
We wensen zijn vrouw en familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Reacties zijn gesloten.