Jan Dirk van der Burg

Jan Dirk van der Burg

Ontmoet de fotograaf des vaderlands bij Fotoclub Borne

Ter ere van het 40-jarig bestaan, organiseert Fotoclub Borne op donderdagavond 26 oktober een inspirerende avond met de voormalige fotograaf des Vaderlands: Jan Dirk van der Burg. (Voorburg, 3 april 1978)

Hier aanmelden: https://www.fotoclub-borne.nl/aanmelden-jan-dirk-van-der-burg/

Nederland is een land vol clichés en vol diversiteit. Hoe ga je daar als fotograaf mee om? Jan Dirk van der Burg neemt je mee en laat dat deze avond zien aan de hand van komische en hilarische beelden in zijn lezing.
Voor wie Jan Dirk nog niet kent: Hij is voormalig fotograaf des vaderlands (2018-2020) en onder andere de man achter de vrolijk stemmende wekelijkse fotorubriek # Heerlijk Genieten in het Volkskrantmagazine. Samen met Maarten van Roosmalen maakte hij de serie Nederland onder het systeemplafond. Op YouTube presenteert hij de zesdelige web serie ‘De Fotoclub des Vaderlands’ en vanaf mei 2023 was hij ook te zien in het kinderprogramma ‘Snapshot’ op NPO ZAPP

Jan Dirk neemt je in deze energieke lezing in uptempo mee in zijn wereld met een PowerPointpresentatie die het concept ‘praatje & plaatje’ naar een dimensie knalt. Een vrolijk blik op alledaags Nederland, vol olifantenpaadjes, kantoorleven en voortuintjescultuur, maar ook zijn reflecties op sociale media en de reclamewereld passeren de revue. Niet zozeer een lezing over fotografie maar over een manier van zien. Een inspirerend verhaal voor iedereen die anders wil kijken naar het leven dat voor zijn voeten ligt. Een geintje met een seintje dat nog lang zal blijven hangen.

Wil je deze avond bijwonen? Wees er dan snel bij en meld je aan.
Een kaartje kost € 7,50. Leden van de fotobond afdeling Twente hebben gratis toegang.
De lezing begint om 20:00 uur in het Kulturhus. Tussendoor is er een pauze. Het adres is: Kulturhus De Bijenkorf, Marktstraat 23 Borne. Parkeren kan ook gratis in de parkeergarage tegenover Bekenhorst 15.