Nieuws

Wedstrijd FotoRegionaal 2020 aangekondigd

Wedstrijd FotoRegionaal 2020 aangekondigd

De jaarlijkse regionale evenknie van Foto Nationaal is weer open voor inschrijving. Sluitingsdatum 15 februari 2020. Leden van Twentse fotoclubs die aangesloten zijn bij de Fotobond kunnen individueel een serie van 5 samenhangende foto’s inzenden. Het volledige reglement staat hier.

FC Borne bij Kulturhus Extravaganza 8-12

FC Borne bij Kulturhus Extravaganza 8-12

Ter ere van het afronden van de verbouwing van het Kulturhus werden zaterdag 7 en zondag 8 december Kulturhus Festival en Kulturhus Extravaganza georganiseerd. Fotoclub Borne was aanwezig met een stand met een mini-tentoonstelling met ingelijste foto’s, een doorlopende video met veel door leden gemaakte foto’s van wedstrijden en tentoonstellingen van de afgelopen jaren. Zes leden van de fotoclub gaven acte de presence om belangstellenden te informeren over de club en foto’s te maken van de festiviteiten.

Foto’s gevraagd voor Fleminghof

Foto’s gevraagd voor Fleminghof

Naast de wisselexpositie in het Kulturhüs exposeren wij ook al jaren in de fysiopraktijk in de Fleminghof aan de Stationsstraat. Daar is ruimte voor 15 foto’s die daar 3 tot 4 maanden hangen. Wij zijn op zoek naar 15 nieuwe foto’s om binnenkort op te hangen. Leden die graag enkele foto’s willen exposeren, worden verzocht zich in verbinding te stellen met Theo Wuite.

Tentoonstelling Kulturhus vernieuwd

Tentoonstelling Kulturhus vernieuwd

Afgelopen week zijn 20 nieuwe foto’s opgehangen rond het thema “Onderweg”. Er zijn zeer positieve reacties, zowel van mensen die in het Kulturhus werken als van andere bezoekers. Een thema maakt van de tentoonstelling meer een geheel. Bijzonder is dat de foto’s deze keer allemaal in landschap (liggend) formaat gemaakt zijn. Met het te verwachten aantal leden per 1 januari werd het noodzakelijk het schema aan te passen. In maart – april is een solotentoonstelling van Bennie Slagers geprogrammeerd, de…

Lees Meer Lees Meer

1e plaats bij Afdelingswedstrijd!

1e plaats bij Afdelingswedstrijd!

Fotoclub Borne behaalde op de Afdelingswedstrijd van de Afdeling Twente van de Fotobond de 1e plaats met een puntentotaal van 134 over de beste 6 foto’s. Eervolle vermeldingen waren er voor Herman Hollak en Harriët Ribbers van onze club. Fotogroep De Hof uit Delden werd 2e met 132 punten, Fotogroep Schelfhorst uit Almelo werd 3e met 131 punten. Foto’s en resultaten verschijnen een dezer dagen op de site van de Afdeling: https://www.fotobondafdelingtwente.nl Bij de wedstrijd Twente Online kreeg Mark Sips een…

Lees Meer Lees Meer