Nieuws

Wisseltentoonstelling tijdelijk gesloten

Wisseltentoonstelling tijdelijk gesloten

Wanneer de verbouwing van het Kulturhüs begint, wordt onze wisseltentoonstelling verwijderd. Leden die voor die periode in het schema staan, zijn op de hoogte gebracht dat er geen foto’s opgehangen worden. Eind september starten we met een nieuwe collectie. Als experiment is aan de betrokken leden gevraagd foto’s met het thema Twents landschap en bezienswaardigheden in te leveren. Dit om te kijken of een tentoonstelling met meer samenhang gerealiseerd kan worden.

Overzicht fototentoonstellingen Nederland en België

Overzicht fototentoonstellingen Nederland en België

Foto-agenda https://foto-agenda.nl/ is een initiatief van fotokenner Edie Peters (PhotoQ) en uitgever Christophe Rocour en kwam tot stand dankzij steun van ‘de fotografie’: de visuele auteursrechtenorganisatie Pictoright en DUPHO, de Nederlandse beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Foto-agenda bestaat daarnaast dankzij de deelnemende Partners, werkstudenten en vrijwilligers die we hier bedanken. De link is toegevoegd aan Menu Fotoplein.  

Henk Berends wint 1e prijs bij expositie zout

Henk Berends wint 1e prijs bij expositie zout

Afgelopen zaterdag is de foto-expositie “Zout” van het Zoutmuseum in Delden geopend. De foto’s zijn ingezonden door leden van de Fotobond, Nederlands centrum voor vrijetijdsfotografen. De winnende foto is – het kan haast niet anders – gemaakt door een fotograaf uit Twente en wel Henk Berends van Fotoclub Borne. Herman Hollak, ook van Fotoclub Borne, behaalde de 4e plaats. De volledige lijst is te vinden op de site van Fotoclub De Hof uit Delden: http://www.fotoclubdehof.nl/expositie-zout.html Zie ook: https://www.borneboeit.nl/72688/nieuws/zout-door-de-lens-van-de-camera De tentoonstelling is te…

Lees Meer Lees Meer

Schema wisselexpositie aangepast

Schema wisselexpositie aangepast

Voor de maanden mei-juni wordt een van de reserves gevraagd 2 foto’s in te leveren voor de permanente wisselexpositie in het Kulturhüs. De inleverdatum voor alle foto’s die in mei-juni geëxposeerd worden, is 18 april 2019. Het aangepaste schema is te vinden via de pagina https://www.fotoclub-borne.nl/expositie-kulturhus/ (alleen voor leden)

Foto’s optimaliseren voor beamer

Foto’s optimaliseren voor beamer

De pagina “Foto’s optimaliseren voor de beamer” is geredigeerd, zodat hopelijk de optimale afmetingen duidelijker zijn. De pagina is te vinden via de pagina https://www.fotoclub-borne.nl/fotopresentatie-en-besprekingen/ (alleen voor leden)

Fotograferen met Stichting Framed

Fotograferen met Stichting Framed

Ga mee fotograferen met Stichting FRAMED! Stichting FRAMED is trots u hierbij het eerste agenda-overzicht van 2019 te kunnen presenteren. De afgelopen tijd is Stichting FRAMED druk bezig geweest met het samenstellen van een mooie agenda voor fotografie geïnteresseerden, vol bijzondere fotografische uitstapjes en Photowalks in binnen- en buitenland. Diverse organisaties openen speciaal voor Stichting FRAMED hun deuren en zo kunnen wij de deelnemers enkele kansen bieden om vrij uniek beeldmateriaal  te maken. We hebben een programma samengesteld waarin alle soorten fotografie aan bod komen. Van architectuur-, natuur tot model- en zelfs sportfotografie…

Lees Meer Lees Meer