Wisselexpositie “Spiegelingen” te bezichtigen

Wisselexpositie “Spiegelingen” te bezichtigen

Maandag 27 september is onze ruim 8 jaar lopende wisselexpositie weer vernieuwd. Zeven fotografen tonen hun visie op het thema “Spiegelingen”, ieder met een geheel eigen benadering.

Spiegelingen kom je overal tegen bv.: in waterplassen, in sloten, in grachten en in open water. Maar ook weerspiegelingen in glas van bv. etalageruiten en ramen van gebouwen. Uiteraard ook door direct in een hand- of wandspiegel te fotograferen.
Daarnaast kunnen objecten op zich door hun gladde glimmende materialen ook zorgen voor mooie reflecties. Door deze spiegelingen te fotograferen kan een foto interessanter worden, de herhaling geeft een extra dimensie en de compositie wordt versterkt.
Bovenstaande voorbeelden zijn de fysieke spiegelingen, maar ook het fotograferen van menselijk gedrag kan een spiegel zijn, zoals een cabaretier zijn zaal soms een spiegel voorhoudt. Ook eigen portretfotografie kan een “spiegelreflectie” zijn, die in de psychiatrie dan ook als behandelmethodiek toegepast wordt. Fotografie is dan een communicatiemiddel geworden.
Kortom een heerlijk veelzijdig onderwerp; enfin kijkt u zelf maar………

Reacties zijn gesloten.